Thursday, February 23, 2006

Peminat MAWI


Satu hari seorang pengawal membuat rondaan disetiap bilik orang sakit mental, dalam rondaannya dia terdengar nyanyian yang merdu walupun tak bunyi macam suara Mawi tapi suaranya memang hebat dengan suaranya yang tersendiri mengalunkan lagu Intifada.

Kata pengawal itu dalam hatinya,"tak sangka ada juga orang yang sakit mental ni boleh menyanyi dengan hebat. Ingatkan radio atau kaset yang dipasang oleh pengawal yang lain." sambil melihat dari luar pesakit tu menyanyi sambil telentang di atas katilnya. Pengawal terus melalui bilik itu dan berjalan terus untuk meronda kebilik2 pesakit yang lain.

Setelah selesai pengawal berpatah balik. Apabila sampai ke bilik pesakit mental yang menyanyi tadi ia masih menyanyi tetapi kali ini lagu aduh saliha pulak. Dia menyanyikannya memang hebat, bagus sekali tone suaranya , cuma dia sakit mental aje kalau tak boleh buat album....tapi kali ini dia menyanyikan lagu aduh saliha tu dalam keadaan meniarap, lagu intifada yang mula2 tadi terlentang? pengawal tu hairan dan bertanya pada pesakit mental tu...

"kenapa kamu menyanyi meniarap? tadi terlentang?"

Jawab pesakit mentaltu.....

"Tadi SIDE A...ini SIDE B lah pulak...."

Pengawal tupun beredar dari situ dan berkata dalam hatinya.."betul jugak"

heeeeheeee...."

8 comments:

shazza said...

hahahaha.......
lawak betul ar lawak ni.. sampai nak pecah perut aku.
MAWI pun bleh di buat lawak ek.

fadz said...

hahaha siot je mmg lawak lah..citer2 dlm nie huhuhh
asal x de tempat nak comment semua cam borak2 blog ke?

emm kalau ade masa kau tgok lak n baca akunye blog pulak he2
http://ceriterlawak.blogspot.com/

syaben_planta said...

LAWAK .. aku leh bayangkan.. camne lak mamat ni tonggeng niarap.. akakakakak.. side a.. side b.. akakakakkaka

elly_mello said...

huhu... mmg lawak la... siap ada SIDE lagi 2..huhu

Prof.Amey said...

mmg cantek la...ktawa brabis geng..post g ceta lawak len..mmg lawak gila la..side a n side b g tu...huhuhuu

dabuldahi said...

bajet kasset! ahahaha

Amyrul Aizad said...

Side a side b tu ape?

Iszarizal Ismail said...

kaset la ada 2 side.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...