Friday, November 11, 2011

Robot Kesan Bohong


Samad adalah seorang profesor terulung, dia berhasil mencipta robot yang boleh mengesan pembohongan, dia membuat robot itu sehinggakan ketika mendengar pembohongan, robot tersebut akan terus menampar si pembohong itu…

Samad dengan bangganya membawa robot itu ke ruang tamu dan menunggu anak lelakinya pulang. Tapi anaknya tidak kunjung pulang. Sehingga pagi barulah anaknya pulang.

“Kamu dari mana?” tanya Samad.
“Ada pelajaran tambahan ayah”, jawab anaknya.
*PLANG* Robot tersebut menampar anaknya.

“Nak, ini adalah robot ciptaan ayah, dia akan menampar sesiapa yang berbohong! Sekarang katakan dengan jujur, kenapa kamu pulang lewat??!
“Maaf ayah… saya baru habis memonton movie di rumah kawan…”.
“Cerita apa?
“Cerita Papadom ayah”.
*PLANG*
“Katakan dengan jujur cerita apa?!”
“Maaf ayah… saya tengok cerita lucah”.

Mendengarkan itu marahlah Samad.
“Kamu nie… kecil-kecil dah nakal… kamu nak jadi apa bila besar nanti?! Malukan ayah saja perbuatan kamu nie. Masa ayah kecil dulu , ayah tak pernah pun buat macam nie.

*PLANG* Samad ditampar oleh robotnya.
Suasana hening untuk beberapa ketika…

Isteri Samad kemudian masuk ke ruang tamu dan langsung berkata… “Huh, sama saja kelakuannya, ke mana akan tumpahnya kuah kalau tak ke nasi? Bagaimana pun sememangnya dia anak awak…”

*PLANG*
Robot menampar isteri Samad sebelum isterinya sempat menyelesaikan kata-katanya…
dan semua terdiam…

Baca selanjutnya: KahKahKah - Cerita Lawak

9 comments:

Krixe Kye said...

Ne cerita mcm pena tngk Kat comedy projek Indonesia.. copying...!!

Pierre Nordin said...

Plang

aqiera said...

Copy. . Tp bes gk

Johnson JG said...

nice one.

salman man said...

nice..salam part time pull time sila daftar percuma je di:http://bit.ly/18KdDol

Kakyong Manja said...

Hah xkisah la copy ke ape jnji best

nurul ain said...

Hmm....bleh la

Hanim said...

hahaha...semu apun penah tgkkot

Aziz Ibrahim said...

haha ayah gn ank bleh gagah, mak dya lagi teruk. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...